Βρεφονηπιακος Σταθμος Ιλιον

Το σχολείο, ιδιαίτερα το πρώτο σχολείο, αποτελεί για όλα τα παιδιά έναν ιδιαίτερο κόσμο από ανθρώπους, χώρους, αντικείμενα και υλικά, πράξεις και συναισθήματα.
Ο κόσμος του σχολείου είναι για το παιδί άγνωστος μα συγχρόνως μυστήριος και μαγικός. Ένας κόσμος που θα του ανοίξει καινούργιους ορίζοντες στη γνώση, στην επικοινωνία, στην επαφή με άλλα παιδιά και άλλους ανθρώπους, θα καλλιεργήσει το μυαλό και την ψυχή. Συγχρόνως το πρώτο σχολείο είναι για όλους μας ένα γλυκό καλωσόρισμα στη ζωή καθώς στην αγκαλιά του εισερχόμαστε στον όμορφο, σαγηνευτικό, υπέροχο κόσμο των παιδιών!
Λάτρεις κι εμείς της ομορφιάς της παιδικής ψυχής, δημιουργήσαμε τη δική μας ζεστή γωνιά – το σχολείο μας – το οποίο χτίσαμε με τα πιο όμορφα συναισθήματα και το θεμελιώσαμε με αγάπη. Οι τοίχοι του είναι φτιαγμένοι από ζεστές αγκαλιές και γλυκά χαμόγελα και τα πορτοπαράθυρά του μεγάλα για να φωτίζεται ο κόσμος από την μαγική λάμψη των παιδιών μας, που οι καρδούλες τους και οι φωνούλες τους γεμίζουν τη καθημερινότητά μας με τις πιο όμορφες μελωδίες καθώς κοντά μας νοιώθουν τη στοργή και την τρυφερότητα, τη θαλπωρή και τη ζεστασιά ενός δεύτερου σπιτικού!

Νοιώθουμε και πράττουμε, μοιράζουμε, δινόμαστε σ’ ένα έργο καρδιάς, ένα σκοπό ζωής ζωγραφισμένο με χρώματα χαράς στα μάτια των παιδιών μας, που καθημερινά ανυπομονούν να βρεθούν κοντά μας, να μεγαλώσουν μέσα από τα χάδια, τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα παιχνίδια, να γνωρίσουν μέσα από τα μαγευτικά γνωστικά μας ταξίδια, να μεγαλουργήσουν μέσα από τα όνειρα και τους στόχους μας.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας του, η πολυμελής οικογένεια του ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ «ΜΙΛΕΝΑ ΚΟΛΕΛΗ» έχει μοιραστεί αμέτρητα ευτυχισμένα χαμόγελα γονιών και παιδιών. Διαθέτει ωστόσο ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης τα οποία θα εξακολουθεί να μοιράζει απλόχερα σε γενιές και γενιές ακόμη.
Η μυστική μας συνταγή χαράς εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο με μητρική αγάπη για τα παιδιά μας, η αγκαλιά μας μεγαλώνει χωρίς να χάνει τη ζεστασιά και τη στοργή της για κάθε παιδί ξεχωριστά αλλά και για όλα συγχρόνως!
Ονειρευόμαστε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και αξίες. Αυτό το μέλλον χτίζουμε καθημερινά με ό,τι πιο όμορφο: ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.
Η αγάπη των δασκάλων είναι σαν των γονιών: αγνή, πρωτόγνωρη, ακατέργαστη, μεγαλόψυχη, διακατέχεται από στοργή και αυθορμητισμό.
Ελάτε να πιαστούμε χέρι – χέρι με τα παιδιά μας. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί στο μονοπάτι της ζωής, να τα ωθήσουμε να φτερουγίσουν δυναμικά… ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Με εκτίμηση
Μιλένα Κολέλη 
Διευθύντρια Αγωγής και Εκπαίδευσης

Μια φορά παραμυθένια κι…
Έναν καιρό μαγευτικό…
η αγάπη άνοιξε φτερά και φώλιασε στου σχολειού μας την αγκαλιά! Έτσι, ξεκινά το δικό μας παραμύθι, ανοίγουν οι πύλες του κόσμου της χαράς και των χρωμάτων, οι πόρτες του σχολείου μας!
Στον δικό μας παραμυθόκοσμο, δύο καλές νεράιδες η ΣΤΟΡΓΗ και η ΦΡΟΝΤΙΔΑ αγκαλιάζουν και φωτίζουν τα παιδικά προσωπάκια ζωγραφίζοντάς τα με τα πιο γλυκά χαμόγελα! Μικρά και μεγάλα παιδιά αποτελούν την πιο όμορφη συντροφιά που φεγγοβολά από την ευτυχία που λάμπει στην καρδούλα τους.
Υπάρχουν και μεγαλύτερα παιδιά στην παραμυθοσυντροφιά μας, οι παιδαγωγοί, με ψυχή γεμάτη όνειρα, καρδιά γεμάτη αισθήματα ευθύνης, γεμάτη υποσχέσεις ότι η γλυκιά ανάμνηση της πρώτης σχολικής αγκαλιάς, θα συνοδεύει για μια ζωή κάθε παιδί μας.
Με ελπίδα και χαμόγελο υποδεχόμαστε καθημερινά τους μικρούς μας θησαυρούς, καθώς επάνω τους χτίζουμε ένα λαμπρό μέλλον με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. Και είμαστε σίγουροι για τα επιτεύγματά μας γιατί τα ζούμε καθημερινά μέσα από τις κατακτήσεις και τα κατορθώματα των παιδιών μας!
Γονείς κι εμείς μαζί με εσάς, βαδίζουμε στο μέλλον κρατώντας εσείς το ένα χεράκι του παιδιού κι εμείς το άλλο και πάντοτε με κοινό όραμα: Ένα σωστό, όμορφο γεμάτο εφόδια παρόν κι ένα λαμπρό γεμάτο κατακτήσεις μέλλον.
Κοιτάζοντας τα γλυκά ματάκια που μας περιστοιχίζουν, οραματιζόμαστε, χτίζουμε, υλοποιούμε γιατί νοιώθουμε την λαχτάρα και την αγωνία του κάθε γονιού για την πορεία του ανεκτίμητου θησαυρού του.
Ελάτε να γνωριστούμε, να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της μάθησης, της γνώσης, του κεφιού, του παιχνιδιού. Ελάτε μαζί μας στο πιο μαγευτικό ταξίδι… στον κόσμο της αγνής, ζαχαρένιας, φανταστικής, όμορφης παιδικής καρδούλας. Οι πύλες του παραμυθένιου σχολικού κόσμου μας δεν κλείνουν ποτέ. Τα εισιτήρια αγάπης μας είναι ανεξάντλητα! Σας περιμένουμε με χαρά!

Με εκτίμηση
Μιλένα Κολέλη
Διευθύντρια Αγωγής και Εκπαίδευσης

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…

Μια φορά κι έναν καιρό
σ’ έναν κόσμο μαγικό
μια νεράιδα χρυσαφένια,
όμορφη, παραμυθένια
μια κρυφή ευχή
ζωντανεύει στη στιγμή
και με το μαγικό ραβδί της
χτίζει ένα ζεστό, χαρούμενο
γεμάτο χρώματα σχολειό!

Η συνταγή της μυστική
κρυμμένη στα βάθη της καρδιάς
γεμάτη δόσεις ανεμελιάς
στολισμένη με χαρά
νεραϊδόσκονη κι αγάπη
χαμόγελα σιροπιαστά
κι ολάνοιχτη αγκαλιά.

Με γλυκά γλυκά τραγούδια
παιχνίδια, φιλιά, καλημερούδια
στα ζεστά της νεραϊδοφτερά
αγκαλιάζει τα παιδιά
χαμόγελα ευτυχίας σκορπά!
Και μαζί τους ταξιδεύει
στο γλυκό της παραμύθι
φτάνουν στη χώρα της χαράς,
του κεφιού, της ξεγνοιασιάς
είναι η πόρτα του ΣΧΟΛΕΙΟΥ
είσοδος μυστική… στον κόσμο του παραμυθιού.
“ΤΟ ΝΕΡΑΪΔΟΣΧΟΛΕΙΟ”